Een roep om actie: Veilig Dampen!

Een beroep op onze burgerrechten!

Op 26 februari heeft het Europees Parlement de elektrische sigaret in de tabaksrichtlijnen opgenomen. Deze controversiële, gehaaste en onaanvaardbare wetgeving geboren uit onvoldoende kennis van zaken brengt de toekomst van het dampen zowel op nationaal niveau als op Europees niveau in gevaar, hiermee ook de gezondheid van miljoenen Europese burgers.

De lijst met problemen van deze nieuwe richtlijnen die om een oplossing vragen is vrijwel eindeloos: Ons doel is het uiten van de wens van velen, huidige dampers, toekomstige dampers, mensen die dierbaren hebben die dampen en degenen die gewoon de waarden van hun persoonlijke levenssfeer en rechten gerespecteerd willen zien. We zullen blijven vechten tot de e-sigaret eindelijk op een niveau wordt besproken die het verdient, en tot er een regulering komt die niet is gebaseerd op angst door onwetendheid, die niet voorbij gaat aan wetenschappelijk bewijs en de werkelijke behoeften van dampers.

Gebruikers van de e-sigaret hebben een volwassen, verantwoorde en persoonlijke beslissing genomen toen ze voor dit jonge, maar zeer effectieve alternatief kozen dat het mogelijk maakt om een dodelijke verslaving die jaarlijks honderdduizenden levens opeist in de EU achter zich te laten of flink te reduceren. Het feit dat dampen geen schade aan de omgeving van de e-sigaret gebruiker berokkent maakt deze hobby een privé-aangelegenheid zonder publiek belang, daarom zal elke poging tot regulering van de elektrische sigaret en aanverwante producten geïnterpreteerd worden als een ernstige inbreuk op onze persoonlijke levenssfeer en rechten.

De boodschap is simpel en duidelijk: handen af van het vrije dampen in de Europese Unie. Lees er meer over in ons manifest.

Het door ons gekozen wapen is het Europees burgerinitiatief, een mechanisme van de EU die het mogelijk maakt de betrokken burgers hun gemeenschappelijke advies te mogen uiten over hoe het Europees Parlement bepaalde onderwerpen moet benaderen, in dit geval: het dampen.

OVER EFVI

Wat is EFVI?

Een kans voor dampers om de beleidsmakers van Europa direct aan te spreken zodat ze onze mening niet kunnen negeren. We moeten een miljoen handtekeningen verzamelen voor 25 november 2014, en moeten de minimale quota in zeven lidstaten bereiken.

Wat is EFVI niet?

EFVI is niet de zoveelste petitie om te tekenen. Het stelt ons in staat om direct deel te nemen aan de ontwikkeling van het EU-beleid ten aanzien van de elektrische sigaret.

Waarom is EFVI belangrijk?

Wanneer deze petitie succesvol is zullen we in de gelegenheid zijn de vertegenwoordigers van de Europese Commissie persoonlijk te ontmoeten en ons initiatief te presenteren tijdens een openbare hoorzitting in het Europees Parlement.

De leden van het burgercomité:

Patryk Bełzak (Poland), Kinga Bilau (Hungary), Monika Calvetti-Fürst (Austria), Leo Compas (Netherlands), Ditta Ditewig (Netherlands), John Miles Dolphin (United Kingdom), Marcin Duraj (Poland), Scott Andrew Fitzsimmons (United Kingdom), Stavros Georgalas (Czech Republic), Marcel Göertz (Netherlands), Markus Kämmerer (Germany), Udo Laschet (Germany), Krisztian Pifko (Hungary), Serge Poplemon (Belgium)

Ons initiatief in het officiële register van de Europese Commissie.

STEUN ALSTUBLIEFT EFVI MET UW HANDTEKENING

Please click this green rectangle to proceed
to the online collection system.

Zorg ervoor dat u geldige gegevens invoert, zodat uw handtekening niet ongeldig wordt verklaard op het moment van de telling.

Het online systeem voor het verzamelen en de hosting is beschikbaar gesteld door de Europese Commissie.

Bescherming van persoonsgegevens, Bescherming van dataverkeer , Certificaat van overeenstemming

ONS MANIFEST

Wij, de dampers van Europa en ondersteuners van het dampen, verlangen dat de elektrische sigaret en de bijbehorende producten, ongeacht de nicotine-inhoud, worden ingedeeld door middel van wetgeving als een algemeen product met recreatieve doeleinden, voor eens en altijd, en strikt genomen niet als geneesmiddel, tabak of elke andere vorm van producten die de toegang van de dampers tot het gebruik van een elektrische sigaret en aanverwante producten zou beperken of aantasten.

Een andere uitkomst dan classificeren van de e-sigaret en gerelateerde producten als een algemeen recreatief product zou een effectief einde betekenen voor de kleinere bedrijven in deze markt door het in handen geven van de toekomst van de e-sigaret aan een industriële groep die niet alleen ongeïnteresseerd is in het behoud van het huidige kwaliteitsniveau en de diversiteit aan producten, maar contra-belangen heeft in het voorzien van de e-sigaret gebruikers in hun producten.

Gebruikers van de e-sigaret hebben een volwassen, verantwoorde en persoonlijke beslissing genomen toen ze voor dit jonge, maar zeer effectieve alternatief kozen dat het mogelijk maakt om een dodelijke verslaving achter zich te laten of flink te reduceren die jaarlijks het leven van honderdduizenden EU-burgers kost. Het feit dat dampen geen schade aan de omgeving van de e-sigaret gebruiker berokkent maakt deze hobby een privé-aangelegenheid zonder publiek belang, daarom zal elke poging tot regulering van de elektrische sigaret en aanverwante producten geïnterpreteerd worden als een ernstige inbreuk op onze persoonlijke levenssfeer en rechten. De kwestie van de e-sigaret is uitsluitend intrigerend voor dampers, hun naaste omgeving, de fabrikanten en verkopers, waarbij geen andere partijen betrokken moeten worden, die in het recente verleden gepoogd hebben de regelgeving van de e-sigaret op een overdreven serieuze te benaderen wat onlogisch is.

De overgrote meerderheid van dampers houdt het dampen als hobby na het succesvol te zijn gestopt met roken. We zouden heel graag duidelijk willen maken: Dit is geen apparaat om te stoppen met roken, het is een apparaat met recreatieve doeleinden dat een uiterst makkelijk verloop geeft aan stoppen met roken en stoppen met het schade toebrengen van jezelf en de omgeving terwijl je dit gebruikt, om er uiteindelijk een leuke hobby op na te houden.

Iedereen die deze apparaten daadwerkelijk kent, de effectiviteit ervan en de positieve impact op de kwaliteit van leven ervaart, wat dampers al enkele jaren ervaren, kan met de beste wil nog geen reden vinden die de kwalificatie als geneesmiddel of tabaksproduct rechtvaardigt. Vooral niet sinds andere producten met algemeen bewezen schadelijke effecten vrij toegankelijk voor de consument blijven. We begrijpen echter wel dat zich op de lange termijn een ernstige bedreiging voor staatsinkomsten en de winsten van industriële groepen voordoet. We begrijpen dat maar vinden dit van geen belang. Wat wij belangrijk vinden is onze vrije wil, vrijheid in keuze, en het beschermen van de gezondheid van onszelf en anderen in onze omgeving.

Daarom vragen wij de geëerde leden van de Europese Commissie om hun mening te vormen gezien al het bovenstaande, met betrekking tot het classificeren van de elektrische sigaret en aanverwante producten, en wetgeving dienovereenkomstig te stellen, in de fundamenten van vrij en onbeperkt dampen voor Europa, door het ondersteunen van de volgende voorwaarden:

Tl;dr

Het dampen moet vrij blijven op dezelfde manier als voorgaande jaren. Beperk of reguleer het gebruik en de distributie van de elektrische sigaret, vulpatronen en dampvloeistoffen niet in de Europese Unie.

Wilt u helpen?

Spread the word

We moeten onze achterban uitbreiden, dus verspreid het woord, deel deze website en volg ons op de sociale netwerken.

BANNERS! U kunt uw steun tonen en het woord verspreiden met een van onze banners op uw blog of website. Klik op de gekozen afbeelding om de embed-code te verkrijgen. Als alternatief kunt u ook een van de afbeeldingen downloaden en zelf insluiten.Copy and paste the embed code from here:
Do you need different sizes? You can download the badges or the logo in SVG format too.

Help us spreading the word

Send us the web address of your favourite online vaper shops and blogs so we can contact them to join the cause once signature collection is open.

Translate this site

You can also help by translating this page into your native language and sending us the translation. You can download the base English content as an Open Document Text or a PDF file.

Translations

Dear vapers, dear friends,

The official signature collection period for EFVI is now over. We've collected slightly more than 181.000 signatures, which is a lot, but it's below the threshold of one million, thus rendering us ineligible to meet the EC and the EP to present our case.

We'd like to thank everyone who supported our cause especially those who helped to organize and manage the signature collection and campaigning all over Europe. During the next few weeks we'll get our ducks in row and find out how to proceed forward.

The year 2015 will be crucial as the TPD is being implemented on national levels, with signs of member states already trying to twist and abuse the way too vague wording of the directive. What you can do:

Thank you all for participating!

Sincerely,

The EFVI Team