Πρόσκληση για δράση: Σώστε τον ατμισμό

Επιμένετε στα πολιτικά μας δικαιώματα

Ενώ το αποτέλεσμα του διαλόγου που ολοκληρώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο των Υπουργών, έσωσε το ηλεκτρονικό τσιγάρο από τις πιο άμεσες απειλές, εξακολουθεί να περιλαμβάνει πολλά “παραθυράκια” και ασαφή συμπεράσματα που μπορούν (και μάλλον θα το κάνουν) να θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον του ατμίσματος σε εθνικό αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτό που δείχνουν καθαρά οι επίπονες συμφωνίες του τελευταίου έτους είναι πως το ζήτημα του ηλ.τσιγάρου είναι τόσο σημαντικό όσο και τα ίδια τα προϊόντα καπνού. Συνεπώς, η επίλυση του θέματος του ηλ.τσιγάρου στα πλαίσια της Κοινοτικής Οδηγίας Προϊόντων Καπνού απέχει πολύ από το να είναι επαρκής. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε έως ότου το ηλ.τσιγάρο συζητηθεί στο επίπεδο που του αρμόζει, και ώσπου να γεννηθεί μια ρύθμιση που θα λέει “όχι” στους φόβους που βασίζονται στην άγνοια και δεν θα παρακάμπτει ούτε τις επιστημονικές έρευνες ούτε τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων που χρησιμοποιούν ηλ.τσιγάρα.

Στόχος μας ειναι να εκφράσουμε τη θέληση των πολλων, οι οποίοι ήδη χρησιμοποιούν το η/τ, σκοπεύουν να το χρησιμοποιήσουν, έχουν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που ήδη το χρησιμοποιεί η απλα ατόμων που σέβονται τις αξίες της ιδιωτικής σφαίρας και των προσωπικών δικαιωμάτων.

Οσοι χρησιμοποιούν το η/τ πήραν μια ώριμη, προσωπική και υπεύθυνη απόφαση να το κάνουν, επιλέγοντας αυτή τη νεα αλλα πολυ αποτελεσματική επιλογή, που τους έδωσε τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν η να μετριασουν μια θανατηφόρα συνήθεια, που σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες κάθε χρόνο. Το γεγονός, οτι η χρηση του η/τ δεν βλάπτει το περιβάλλον του χρήστη, κάνει αυτο το χόμπι μια ιδιωτική υπόθεση, χωρίς κανένα δημόσιο ενδιαφέρον, που δεν αφορά κανέναν άλλον παρά τον χρήστη. Ετσι οποιαδήποτε προσπάθεια σχετικά με τη ρύθμιση κανονισμών για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και στα συναφή με αυτο προϊόντα μεταφράζεται ως σοβαρή προσβολή των ατομικών δικαιωμάτων και της ιδιωτικής σφαίρας.

Εάν το ευρωπαϊκο κοινοβούλιο σκοπεύει να ασχοληθεί με το θέμα του Ατμισμου, η λογική επιλογή θα ήταν να στηρίξει την προώθηση του, και οχι να την περιορίσει.

Το μήνυμα ειναι απλό και ξεκάθαρο: Κάτω τα χέρια από την ελεύθερη χρήση του η/τ στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα στο μανιφέστο μας.

Το όπλο επιλογής μας ειναι η Πρωτοβουλια των Ευρωπαίων Πολιτών, ένας μηχανισμός που παρέχεται από την Ευρωπαικη Ένωση, και επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους πολίτες της να εκφράζουν την κοινή τους άποψη, ως προς το πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα πρέπει να προσεγγίζει συγκεκριμένα ζητηματα, στην προκυμενη περίπτωση το θέμα του η/τ.

Σχετικά με την EFVI

Τι είναι η EFVI?

Είναι μια ευκαιρία για εμάς, τους ατμιστές, να απευθυνθούμε άμεσα σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για την Ευρώπη, έτσι ώστε να μην μπορούν πλέον να αγνοούν την γνώμη μας. Χρειάζεται να συγκεντρώσουμε 1 εκατομμύριο υπογραφές μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2014 και να φτάσουμε το ελάχιστο πλαφόν σε επτά κράτη-μέλη.

Τι δεν είναι η EFVI

Η EFVI δεν είναι άλλη μια αίτηση προς υπογραφή. Μας επιτρέπει να συμμετέχουμε άμεσα στην διαμόρφωση της πολιτικής της ΕΕ για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Γιατί είναι σημαντική η EFVI?

Εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τους αντιπρόσωπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να παρουσιάσουμε την πρωτοβουλία μας σε μια δημόσια ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μέλη της επιτροπής των πολιτών:

Patryk Bełzak (Poland), Kinga Bilau (Hungary), Monika Calvetti-Fürst (Austria), Leo Compas (Netherlands), Ditta Ditewig (Netherlands), John Miles Dolphin (United Kingdom), Marcin Duraj (Poland), Scott Andrew Fitzsimmons (United Kingdom), Stavros Georgalas (Czech Republic), Marcel Göertz (Netherlands), Markus Kämmerer (Germany), Udo Laschet (Germany), Krisztian Pifko (Hungary), Serge Poplemon (Belgium)

Η πρωτοβουλία μας στο Επίσημο Μητρώο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υποστηρίξτε την EFVI με την υπογραφή σας

Δυο παρατηρήσεις για τους Έλληνες:
1) στο πεδίο "Γένος" εισάγετε Όνομα και Επώνυμο γέννησης! (όπως στο πιστοποιητικό γέννησης σας)
2) στο πεδίο "Πατρώνυμο" εισάγετε Όνομα και Επώνυμο του πατέρα σας!

Κάντε κλικ εδώ, στο πράσινο ορθογώνιο,
για να προωθηθείτε στο διαδικτυακό
σύστημα συλλογής υπογραφών.

Παρακαλούμε να βεβαιωθείτε πως συμπληρώνετε τα σωστά στοιχεία. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, καθώς οι υπογραφές με εσφαλμένα στοιχεία δεν μπορούν να διορθωθούν και θα ακυρωθούν όταν ολοκληρωθεί η συλλογή υπογραφών.

Το σύστημα συλλογής υπογραφών και η διαδικτυακή φιλοξενία είναι μια ευγενική προσφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δείτε τη δήλωση περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, Προστασία δεδομένων, Δείτε το πιστοποιητικό συμμόρφωσης

Το Μανιφέστο μας:

Εμείς, οι ευρωπαίοι ατμιστες και υποστηρικτές του ζητήματος, απαιτούμε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα σχετικά με αυτά προϊόντα, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο τους σε νικοτίνη, να κατηγοριοποιηθουν εφαπαξ δια νομου ως προϊόντα αναψυχής γενικής χρησης, και οχι ως θεραπευτικά, καπνός η οποιο άλλο είδος προϊόντων, που θα περιορίσει η θα κάνει αδύνατη την πρόσβαση των ατμιστων σε αυτα και στη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων και συναφών προϊόντων.

Η πιθανή έκβαση της κατηγοριοποιησης των ηλεκτρονικών τσιγάρων και των σχετικών με αυτα προϊόντων ως κάτι άλλο παρά προϊόντα αναψυχής γενικής χρήσης, θα κλειδώσει αποτελεσματικά όλες τις μικρές επιχειρήσεις που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο εκτός αγοράς. Παραδίδοντας το μέλλον του ατμισμου σε ενα βιομηχανικο γκρουπ, αυτο σημαινει, δεν ενδιαφέρεστε να διατηρήσεστε τα ήδη υπάρχοντα επίπεδα ποιότητας και το ευρύ φάσμα επιλογων, αλλα ειναι και εναντια στο καθηκον σας να εξυπηρερετησετε τις ανάγκες των ατμιστων.

Οσοι χρησιμοποιούν το η/τ πήραν μια ώριμη, προσωπική και υπεύθυνη απόφαση να το κάνουν, επιλέγοντας αυτή τη νεα αλλα πολυ αποτελεσματική επιλογή, που τους έδωσε τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν η να μετριασουν μια θανατηφόρα συνήθεια, που σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες κάθε χρόνο. Το γεγονός, οτι η χρηση του η/τ δεν βλάπτει το περιβάλλον του χρήστη, κάνει αυτο το χόμπι μια ιδιωτική υπόθεση, χωρίς κανένα δημόσιο ενδιαφέρον, που δεν αφορά κανέναν άλλον παρά τον χρήστη. Ετσι οποιαδήποτε προσπάθεια σχετικά με τη ρύθμιση κανονισμών για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και στα συναφή με αυτο προϊόντα μεταφράζεται ως σοβαρή προσβολή των ατομικών δικαιωμάτων και της ιδιωτικής σφαίρας.

Το ζήτημα των ηλεκτρονικών τσιγάρων ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο τους ατμιστες, το κοντινό τους περιβάλλον, τους κατασκευαστές και τους πολιτές, καμία άλλη ομάδα δεν θα πρέπει να εμπλέκεται. Κατα αυτή την έννοια οι πρόσφατες προσπάθειες για επιβολή ρυθμίσεων και η όλη υπερβολικά σοβαρή προσέγγιση στα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν έχουν καμια λογική.

Η μεγάλη πλειονότητα των ατμιστων συνεχίζουν να ατμιζουν ως χόμπι- μετα που σταμάτησαν το κάπνισμα. Θα θέλαμε να το ξεκαθαρίσουμε: το η/τ δεν ειναι συσκευή παύσης του καπνίσματος, αλλα μια συσκευή αναψυχής που διευκολύνει το κόψιμο του καπνίσματος και αποτρέπει να βλαπτουμε τον εαυτό μας και το περιβάλλον- καταλιγοντας αποτελεσματικά σε μια ακίνδυνη και διασκεδαστική δραστηριότητα.

Οποίος γνωρίζει αυτες τις συσκευές, την αποτελεσματικότητα τους και τη θετική τους επίδραση στην ποιότητα της ζωης, οι ατμιστες έχουν χρόνια αυτή την εμπειρία, δεν μπορεί να βρει κανένα λόγο καλης προθεσης, που να αιτιολογεί την κατηγοριοποίηση τους ως θεραπευτικά η προϊόντα καπνού. Ειδικά από τη στιγμή που αλλα προϊόντα με γνωστες και αποδεδειγμένες επιβλαβεις επιπτώσεις παραμένουν ελεύθερα διαθεσιμα στο κοινό.

Κατανοούμε παρολαυτα οτι αυτο μακροπρόθεσμα ενέχει μια σοβαρη απειλη στα κυβερνητικά εισοδήματα και στα κέρδη των βιομηχανιών που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία. Το κατανοούμε, αλλα δεν μας αφορά. Αυτο που μας αφορά ειναι η ελευθερία της θέλησης μας, η ελευθερία της επιλογής και η πραγματική προάσπιση της υγείας μας, της υγείας των άλλων και του περιβαλλοντος μας.

Ετσι ζητάμε τα αξιότιμα μέλη της ευρωπαϊκής επιτροπής να σχηματίσουν τη γνώμη τους αναλογιζομενοι όλα τα παραπάνω, σχετικά με την κατηγοριοποίηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων και των σχετικών με αυτα προϊόντα, και να προτείνουν σχετικη νομοθεσία να θέσουν τα θεμελια του ελεύθερου και χωρίς περιορισμούς ατμισμου στην Ευρώπη, στηρίζοντας τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Tl;dr

Ο ατμισμος θα πρέπει να παραμείνει ελεύθερος οπως ήταν εώς τωρα. Μην περιοριζετε η ρυθμιζετε τη χρήση και τη διανομή των ηλεκτρονικών τσιγάρων, των φυσιγγιων και των υγρών γεμισματος στην Eυρωπαϊκή Ένωση.

Θέλετε να βοηθήσετε;

Διέδωσε το

Χρειαζόμαστε να μεγαγλωσουμε το ακροατήριο μας, οπότε γνωστοποιωντας τη δράση, κοινοποίωντας τον ιστοτοπο, ακολουθωντας μας στα μεσα κοινωνική δικτύωσης μας βοηθάει πολυ.

Σήματα! Μπορείτε να δείξετε την υποστήριξη σας και να κοινοποιησετε τη δράση μας χρησιμοποιώντας ενα από τα σήματα μας στο blog σας η στον ιστοτοπο σας. Κάντε κλικ στην επιλεγμένη εικόνα για να αποκτήσετε τον ενσωματωμένο κωδικό. Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε ενα και να το ενσωματωσετε εσείς.Αντιγραψτε και επικοληστε τον ενσωματωμένο κωδικό από εδώ:
Χρειάζεστε διαφορετικά μεγέθη; Μπορείτε να κατεβάσετε τα σήματα η τα λογότυπα σε μορφή SVG επισης.

Βοηθήσετε μας να το διασώσουμε

Στείλτε μας την ηλεκτρονική διεύθυνση των αγαπημένων σας καταστημάτων ατμιστων και blogs έτσι ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί τους και να τους εντάξουμε στη δράση μας μολις ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών.

Μεταφράστε αυτήν την σελίδα

Μπορείτε επισης να βοηθήσετε μεταφραζοντας αυτή τη σελίδα στη μητρική σας γλώσσα και να μας στείλετε τη μετάφραση. Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχικό αγγλικό περιεχόμενο σαν ανοιχτό κείμενο εγγράφου η αρχείο PDF.

Translations

Dear vapers, dear friends,

The official signature collection period for EFVI is now over. We've collected slightly more than 181.000 signatures, which is a lot, but it's below the threshold of one million, thus rendering us ineligible to meet the EC and the EP to present our case.

We'd like to thank everyone who supported our cause especially those who helped to organize and manage the signature collection and campaigning all over Europe. During the next few weeks we'll get our ducks in row and find out how to proceed forward.

The year 2015 will be crucial as the TPD is being implemented on national levels, with signs of member states already trying to twist and abuse the way too vague wording of the directive. What you can do:

Thank you all for participating!

Sincerely,

The EFVI Team