Crida a l'acció: Salvem el vapeig!

Mantinguem els drets civils!

Si bé el resultat del diàleg a tres bandes entre la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell de Ministres celebrat el dia 16 de desembre va salvar als cigarrets electrònics d'algunes de les amenaces directes, encara conté massa llacunes. Va ser redactat de manera deficient amb conclusions que poden (i molt probablement ho faran) posar en perill el futur del vapeig a nivell nacional així com a nivell europe

Les enutjoses conciliacions del darrer any mostren clarament que la qüestió dels cigarrets electrònics té la mateixa importància que la dels productes del tabac en si, per tant, la solució del problema dels e-cigarrets, al marge de TPD, és lluny de ser suficient. Nosaltres continuarem lluitant fins que els cigarrets electrònics siguin, finalment, discutits com es mereixen, fins que neixi una regulació que digui no als temors arrelats en la ignorància i no passi per alt proves científiques ni les necessitats reals de les persones que utilitzen els cigarrets electrònics.

El nostre objectiu és expressar el desig de molts que ja vapegen, dels que planegen vapejar, estimen algú que vapeja o algú que, simplement, respecta els valors de l'esfera privada i dels drets personals.

Els vapejadors van prendre una decisió adulta, responsable i privada quan van triar aquesta jove però efectiva alternativa que els va permetre deixar o reduir un hàbit nociu que afecta centenars de milers de vides de ciutadans de la Unió Europea cada any. El fet que el vapeig no suposi cap perjudici per als que l'envolten fa d'aquest hobby un afer personal i sense cap interès públic, per tant, qualsevol intent de regulació dels cigarrets electrònics i productes relacionats s'interpreta com una seriosa ofensa contra els drets i l'esfera privada.


Si al Parlament Europeu li interessa involucrar-se en temes relacionats amb el vapeig, l'opció racional seria el suport i la promoció i no la restricció

El missatge és simple i clar: unim-nos pel vapeig lliure a la Unió Europea. Llegiu més sobre això en el nostre manifest.

L'estratègia escollida és la Iniciativa Ciutadana Europea, un mecanisme que permet als ciutadans de la Unió Europea expressar la seva opinió comuna sobre com hauria de tractar el Parlament Europeu certs assumptes, en aquest cas el vapeig.

Sobre l'EFVI

Què és l'EFVI?

Una oportunitat per als vapejadors de dirigir-se directament als que prenen decisions a Europa, de manera que no poden optar per ignorar mai més la nostra opinió. Hem de reunir un milió de signatures abans del 25 de novembre de 2014, i arribar a la quota mínima en set Estats membres.

Què no és l'EFVI

L'EFVI no és una altra petició per signar. Ens permet participar directament en el desenvolupament de polítiques de la UE en relació amb els cigarrets electrònics.

Per què és important l'EFVI?

Una vegada conclosa amb èxit, tindrem l'oportunitat de conèixer a representants de la Comissió en persona i presentar la nostra iniciativa en una audiència pública al Parlament Europeu.

Membres del comitè de ciutadans:

Patryk Bełzak (Polònia), Kinga Bilau (Hongria), Monika Calvetti - Fürst (Àustria), Leo Compas (Països Baixos), Ditta Ditewig (Països Baixos), John Milers Dolphin (Gran Bretanya), Marcin Duraj (Polònia), Scott Andrew Fitzsimmons (Gran Bretanya), Stavros Georgalas (República Txeca), Marcel Goertz (Països Baixos), Markus Kammerer (Alemanya), Udo Laschet (Alemanya), Krisztian Pifko (Hongria), Serge Poplemon (Bèlgica)

La nostra iniciativa al Registre Oficial de la Comissió Europea.

Doneu suport a l'EFVI amb la vostra signatura

Si us plau, feu clic en aquest rectangle verd per continuar amb el sistema de recollida de signatures online.
Assegureu-vos que s'introdueix informació vàlida ja que no hi ha marge per a l'error. Les signatures no vàlides no es poden corregir i seran anul·lades quan el recompte de signatures conclogui.

El sistema de recollida online i l'allotjament és proporcionat per la Comissió Europea.

Vegeu la declaració de confidencialitat, Protecció de dades, Vegeu el certificat de conformitat

El nostre manifest

Nosaltres, els vapejadors d'Europa i partidaris del vapeig, demanem que els cigarrets electrònics i els productes relacionats, independentment del nivell de nicotina del seu contingut, siguin classificats com a productes de consum a través de la legislació, un cop i per a tothom, i no només com d'ús medicinal, tabac o altres tipus de productes ja que limitaria i perjudicaria als vapejadors l'accés i ús als cigarrets electrònics i productes relacionats.

La no classificació dels cigarrets electrònics i productes relacionats com a productes de consum tindria l'efecte potencial de bloquejar l'activitat de totes les petites empreses de la indústria, delegant el futur del vapeig a grups industrials que simplement no estan interessats en el suport de l'actual nivell de qualitat i varietat d'oferta, a més de tenir posicions oposades a la de servir les necessitats dels usuaris de dispositius per al vapeig.

Els vapejadors van prendre una decisió adulta, responsable i privada quan van triar aquesta jove però efectiva alternativa que els va permetre deixar o reduir un hàbit nociu que afecta centenars de milers de vides de ciutadans de la Unió Europea cada any. El fet que el vapeig no suposi cap perjudici per als que l'envolten fa d'aquest hobby un afer personal i sense cap interès públic, per tant, qualsevol intent de regulació dels cigarrets electrònics i productes relacionats s'interpreta com una seriosa ofensa contra els drets i l'esfera privada. L'assumpte dels cigarrets electrònics només interessa els vapejadors, el seu entorn proper, els fabricants i comerciants, no és cosa de tercers, de manera que l'abast dels recents intents de regulació i tot el seu enfocament no tenen cap sentit.

La gran majoria dels vapejadors mantenen la seva afició després d'haver deixat, exitosament, de fumar. Ens agradaria deixar-ho ben clar: el cigarret electrònic no és un dispositiu per deixar de fumar, és un dispositiu per a un propòsit recreacional que fa que sigui totalment fàcil de deixar de fumar i deixar de fer mal de debò a un mateix i al seu entorn mentre s'utilitza, posant-hi fi amb una activitat inofensiva i divertida.

Tothom qui ja coneix aquests dispositius, la seva efectivitat i el seu impacte positiu en la qualitat de vida (els vapejadors ho han experimentat des de fa anys), no poden trobar una raó de bona fe que justifiqui una classificació com a producte medicinal o afí al tabac. Especialment si altres productes ben coneguts de provats efectes nocius es mantenen disponibles lliurement al públic.

Podem entendre, tanmateix, que a llarg termini el vapeig pugui suposar una seriosa amenaça per als ingressos fiscals dels Estats i per als beneficis dels grups industrials amb interessos relacionats directament amb la salut pública. Ho entenem però no ens importa. El que ens importa és el nostre lliure albir, la llibertat d'elecció i la protecció real de la nostra salut i la de la resta del nostre entorn.

Així doncs, demanem als honorables membres de la Comissió Europea que formalitzin la seva opinió sobre tot el que s'ha exposat respecte a la classificació del cigarret electrònic i productes relacionats, i que proposin una legislació que estableixi els fonaments per a un vapeig lliure i sense restriccions a Europa i que doni suport a les següents condicions:

Tl;dr

El vapeig s'hauria de mantenir lliure de la mateixa manera que ha estat durant els darrers anys. L'ús i distribució de cigarrets electrònics, cartutxos i líquids de reposició no ha de ser restringit ni regulat a la Unió Europea.

Vols ajudar?

Difon el missatge

Ens cal augmentar-ne l'audiència, així doncs, fes córrer la veu, comparteix aquest lloc web i segueix-nos a les xarxes socials, això pot ser una gran ajuda.

Bànners! Pots mostrar el teu suport i difondre la nostra proposta col·locant un dels nostres bànners al teu blog o pàgina web. Fes clic sobre la imatge escollida per obtenir el seu codi incrustat. Alternativament pots descarregar un dels bànners i incorporar-lo manualment al teu web.Copia i enganxa el codi des d'aquí:
Necessites altres mides? També pots descarregar els bànners o el logotip en format SVG.

Ajuda'ns en la difusió

Envia'ns l'adreça web de la teva botiga vaper online preferida o blogs. Contactarem amb ells perquè s'uneixin a la causa quan s'obri la recollida de signatures.

Tradueix aquest web

També pots ajudar traduint aquesta pàgina a la teva llengua materna i enviant-nos la traducció. Pots descarregar-te el contingut base en anglès com Texto Open Document o fitxer PDF.

Traduccions:

Dear vapers, dear friends,

The official signature collection period for EFVI is now over. We've collected slightly more than 181.000 signatures, which is a lot, but it's below the threshold of one million, thus rendering us ineligible to meet the EC and the EP to present our case.

We'd like to thank everyone who supported our cause especially those who helped to organize and manage the signature collection and campaigning all over Europe. During the next few weeks we'll get our ducks in row and find out how to proceed forward.

The year 2015 will be crucial as the TPD is being implemented on national levels, with signs of member states already trying to twist and abuse the way too vague wording of the directive. What you can do:

Thank you all for participating!

Sincerely,

The EFVI Team