Призив за действие: спасете vaping!

Дръжте на нашите граждански права!

На 26-ти февруари, Европейския парламент прие Article on electronic cigarettes of the Tobacco Products Directive. Този спорен, прибързан и неприемлив закон, породен от невежество, застрашава бъдещето на изпаряването (vaping) на национално ниво и в Европа като цяло, поставяйки здравето на милиони европейци на риск.

Списъкът на проблемите с този нов закон, който трябва да бъде "излекуван" е практически безкраен: Нашата цел е да изразим волята на многото, които вече изпаряват, планират да изпаряват, имат близки които изпаряват или просто зачитат правото на личен избор.

Потребителите на тези продукти са взели едно отговорно и лично решение, когато са избрали тази нова, но много ефективна алтернатива, която им помага да се отърват от смъртоносния порок, изведнъж или постепенно. Порокът, който убива хиляди граждани на ЕС всяка година. Фактът, че електронните цигари не са заплаха за околната среда на човека, който ги използва прави това хоби личен въпрос и следователно, всякакви опити за регулиране на електронните цигари и свързаните с тях продукти трябва да се тълкуват като сериозно престъпление срещу личните права и неприкосновеността на личния живот.

Ако Европейският парламент възнамерява да се намесва в областта на електронните цигари, рационалният избор би бил подкрепа и насърчаване, а не ограничаване.

Посланието е просто и ясно: не пипай свободното използване на електронни цигари в Европейския съюз. Прочетете повече за това в нашия манифест.

Нашето оръжие е по инициатива на гражданите на Европа (Европейска гражданска инициатива), механизъм предоставен от ЕС, който позволява на своите граждани да изразят своето общо становище, относно това как Европейският парламент се отнася към определени теми, в този случай използването на електронни цигари

За EFVI

Какво е EFVI?

Възможността на потребителите на електронни цигари да се обръщат директно към взимащите решения в Европа, така че те вече не могат да игнорират нашето мнение. За целта трябва да се съберат един милион подписа преди 25 ноември 2014 г. за да се достигне минималната квота в седем държави-членки.

Какво не е EFVI?

EFVI не е още една петиция, която само да подпишем EFVI ни позволява да участваме пряко в политиката за развитие на Европейския съюз, когато става въпрос за електронни цигари.

Защо EFVI е важна?

След като приключи успешно, ще имаме възможност да се срещнем с представителите на Комисията лично и да представим нашата инициатива на публично изслушване в Европейския парламент.

Членовете на гражданския комитет:

Patryk Bełzak (Poland), Kinga Bilau (Hungary), Monika Calvetti-Fürst (Austria), Leo Compas (Netherlands), Ditta Ditewig (Netherlands), John Miles Dolphin (United Kingdom), Marcin Duraj (Poland), Scott Andrew Fitzsimmons (United Kingdom), Stavros Georgalas (Czech Republic), Marcel Göertz (Netherlands), Markus Kämmerer (Germany), Udo Laschet (Germany), Krisztian Pifko (Hungary), Serge Poplemon (Belgium)

Our initiative at the Official register of the European Commission.

Подкрепете EFVI с вашия подпис

Моля, кликнете върху зеленя правоъгълник, за да пристъпите към системата за онлайн участие в подписката.
Моля, уверете се, че сте въвели валидна информация, тъй като няма място за грешки, а невалидни подписи не могат да бъдат коригирани и ще бъдат обявени за недействителени, когато приключи събирането на подписите.

Системата за онлайн регистрация и хостинга са предоставени от Европейската комисия.

Декларация за поверителност, защита на данните, Сертификат за съответствие

Нашият манифест

Ние, потребителите на електронни цигари в Европа и нашите поддръжници настояваме, че електронните цигари и продуктите свързани с тях, независимо от съдържанието на никотин, да бъдат законно класифицирани като развлекателни продукти, чрез законодателство, веднъж и завинаги, а не като лекарствени, тютюневи или всякакъв друг вид продукти, които биха ограничили или накърнили достъпа на потребителите до използването на електронни цигари и свързаните с тях продукти.

Потенциалния резултат от класификацията на електронните цигари и свързаните с тях продукти, както нещо друго, различно от продуктите с общо предназначение , свързани с развлечения , всъщност преустановява функционирането на малките фирми, чиито дейности са свързани с електронните цигари и предава бъдещото използване на електронни цигари в ръцете на големи корпорации, които не само не се интересуват от запазване на съществуващото равнище на качество и широк диапазон на избор, но с действията си показват, че са против да се отговори на нуждите на потребителите на електронни изпаряващи устройства.

Изпаряващите са направили едно отговорно и лично решение, когато са избрали тази нова, но много ефективна алтернатива, която им помага да се отърват от смъртоносния навик изведнъж или постепено. Навикът, който убива хиляди граждани на ЕС всяка година. Факт е, че изпаряването не представлява вреда за околните, това хоби е лично решение и следователно, всякакъв опит по отношение на регулирането на електронните цигари и свързани с тях продукти трябва да се тълкуват като сериозно престъпление срещу личните ни права и частен живот. Въпросът за електронните цигари е от значение единствено за изпаряващите, тяхната близка среда, производителите и продавачите. Следователно, няма основание за тревоги от друга страна, а последните опити за регулация и целия прекалено сериозен подход към електронните цигари са изобщо безмислени.

По-голямата част от потребителите на електронни цигари продължат да ги използват като приятно занимание, след като успешно са се отказали от тютюнопушенето. Ние искаме да предадем с най-голяма яснота следното: това не е устройството, с което да се откажете от пушенето, това е устройство предназначено за забавление и предоставя възможност съвсем лесно да се откажете да пушите, като същевременно с това премахвате сериозната вреда за вас и вашите близки хора.

Всеки, който всъщност познава тези устройства, тяхната ефективност и позитивното въздействие върху качеството на живот, не може да намери ясна причина, която оправдава класифицирането на електронните цигари като лекарствен или тютюнев продукт. Особено когато и други продукти с доказани вредни ефекти са още свободно предлагащи се на пазара.

Разбираме обаче, че в дългосрочен план тя налага сериозна заплаха за държавните приходи и печалби на индустриални групи преплетени със здравния сектор. Ние го разбираме, но това не е наш проблем. Това което ни интересува е нашата свободна воля, свободата на избор, и реалната защита на собственото ни здраве, както и на нашето обкръжение.

Затова Ние искаме от членовете на Европейската комисия, да формират мнение, за всичкo по горе написано, по отношение на класифицирането на електронните цигари и свързаните с тях продукти, и да предложат законодателство в тази насока, с което да се положат основите на свободното и неограничено изпаряване в Европа , чрез подкрепа на следните условия:

Кратка версия

Използването на електронни цигари и свързаните с тях продукти следва да останат свободни, както е било през последните години. Да не се въвеждат ограничения и правила, свързани с употребата и разпространението на електронни цигари, пълнители и течности в Европейския съюз.

Искате да помогнете?

Разкажете за нас

За нас е важно да разширим своята аудитория, така че ако разкажете за нас, дадете линк към този сайт или пишете за нашата инициатива в социалните мрежи, всичко това ще ни бъде от голяма полза.

Badges! Ако сте собственик на уеб сайт или блог, можете да покажете на света, че споделяте нашата цел. Кликнете върху избраното изображение, за да получите кода за вграждане, или просто го изтеглете и поставете на страницата си.Копирайте и поставете кода за вграждане от тук:
Имате ли нужда от различни размери? Можете да изтеглите нашите лого и банер в лого в SVG формат.

Помогнете ни да разкажем за себе си

Изпратете ни адреса на любимия си сайт, онлайн магазини за електронни цигари и тематични блогове и форуми, така че да можем да се свържем с тях и да поискаме тяхната подкрепа за събиране на подписи.

Преведете този сайт

Вие също може да ни помогне, като преведете този сайт на родния си език и ни изпратите превода. Можете да изтеглите основното съдържание на английски език в Open Document текстов формат или PDF файл.

Translations

Dear vapers, dear friends,

The official signature collection period for EFVI is now over. We've collected slightly more than 181.000 signatures, which is a lot, but it's below the threshold of one million, thus rendering us ineligible to meet the EC and the EP to present our case.

We'd like to thank everyone who supported our cause especially those who helped to organize and manage the signature collection and campaigning all over Europe. During the next few weeks we'll get our ducks in row and find out how to proceed forward.

The year 2015 will be crucial as the TPD is being implemented on national levels, with signs of member states already trying to twist and abuse the way too vague wording of the directive. What you can do:

Thank you all for participating!

Sincerely,

The EFVI Team